Reizen is natuurlijk het leukste wat er is, toch moeten de meeste mensen wel sparen voor een vakantie. En dan wil je natuurlijk alles eruit halen wat erin zit, zonder heel zuinig te moeten doen en iedere euro na te tellen. Hoe ik dat doe? Hier mijn budget tips!

Onlangs ging ik een weekend naar het Waddeneiland Terschelling. Ik was weleens eerder op Texel geweest, maar had eigenlijk geen idee wat ik moest verwachten. Eén ding is zeker: Terschelling heeft mij verrast!

Vervoer
Vanaf Harlingen (Friesland) is het bijna twee uur met de veerdienst naar het eiland. Hier is horeca aanwezig en kun je op het bovendek zitten. De sneldienst daarentegen doet er zo’n 50 minuten over, maar hier is geen horeca aanwezig en deze boot is volledig afgesloten. Ik nam de ‘langzame boot’ heen en de ‘snelle boot’ terug. Ik vond dit een perfecte combinatie aangezien je op de heenweg lekker kunt genieten van het boottochtje met een kopje koffie en op de terugweg snel weer aan wal bent. 

Kosten: Overtocht 1x veerdienst en 1x sneldienst: € 36,18 per persoon (voetganger, excl. toeristenbelasting). De boot boek je via: www.rederij-doeksen.nl

Aangekomen op het eiland was het tijd om fietsen te huren. Met de fiets kom je (bijna) overal op het eiland. Ik zou het dan ook zeker aanraden om een fiets te huren. Ik koos voor een e-bike. Ben je aan een budget gebonden dan is een normale fiets een stuk goedkoper. Door online te reserveren krijg je vaak een korting en daarnaast ben je verzekerd van een fiets. De meeste verhuurders geven daarnaast ook een korting als je meerdere dagen de fiets huurt.

Kosten: E-bike € 25,00 per dag – Normale fiets € 8,00 per dag (zonder reservering)

Slapen
Wat betreft slapen kun je het zo gek maken als je zelf wilt: een fijn hotel, leuk huisje in de duinen of een stacaravan op een camping. Je vindt het allemaal op het eiland. Wil je het budget houden dan is het slim om een huisje te huren waar je zelf kunt koken, zodat je zelf koken en uit eten gaan kunt afwisselen. Er is tenslotte genoeg leuke horeca te vinden op het eiland.

Kosten huisje: vanaf € 350 (voor een weekend)
Hotelkamer: vanaf € 150 per nacht

Shoppen
Op het eiland kun je leuk winkelen. Tijdens een rondje door ‘West’ kom je allerlei leuke boetiekjes tegen met kleding, kinderspullen, noem maar op. Je kunt hier helemaal losgaan, als je wilt…Heerlijk om even langs te struinen om daarna neer te strijken op een terrasje. 

Eten & drinken
Zoals ik al zei: wil je het budget houden dan is het slim om zelf te gaan koken. Hoewel je uit eten gaan zo duur kan maken als je het zelf wilt, van alleen een hoofdgerecht tot meerdere gangen. Welke restaurantjes op Terschelling je niet mag missen lees je hier.

Activiteiten
Op Terschelling zijn genoeg gratis activiteiten te doen. Als je een fiets huurt, kun je het hele eiland verkennen door soms ergens te stoppen en wandelend verder te gaan. De enige betaalde activiteit die ik heb gedaan is het zeehonden spotten. 

Kosten: Zeehonden spotten € 12,50

Je kunt het, zoals eigenlijk bij iedere bestemming, zo gek maken als je zelf wilt. Als je aan een budget gebonden bent is het verstandig om van tevoren al het één en ander te reserveren, zo voorkom je teleurstelling en weet je dat je niet teveel betaalt.

Terug in de auto naar huis zei mijn vriend tegen mij: “Eigenlijk moeten we niet aan iedereen vertellen hoe leuk het was, want dan wilt iedereen naar Terschelling en wordt het straks te druk”.  Dus niet verder vertellen, hè? 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *